SkandiTrip General information and allmänna villkor

 

Begär offert, eller gör en bokning

Terms and conditions when renting a motorhome

När du söker efter tillgängliga husbilar i bokningskalendern på vår hemsida. kommer du att bli erbjuden att mata in dina kreditkortsdata, eller lämna de fälten tomma.

Om du lämnar de fälten tomma, och trycker "Skicka bokningsförfrågan" kommer systemet bara generera en offert som skickas till din mejl, så du kan gå igenom den. OBS: vi kan då inte garantera att tillgängligheten vid en senare tidspunkt.

Om du däremot väljer att mata in dina kreditkortsdata, kommer en bokningsavgift på 2500 kronor omgående att dras från ditt kort och du kommer att få en boknings- och kortdebiteringskonfirmation separat en via mejl, tillsammans med instruktioner för senare betalningar.

I och med att du matar in dina kreditkortsdata, godkänner du också att 50% förskott och 50% slutbetalning dras senare från ditt kort.

Om du vid ett senare tillfälle, väljer att uppgradera din tidigare offert till en bokning, har du två möjligheter:

(1) antingen gör du en helt ny bokning i bokningskalendern på vår hemsida, och den här gången matar du in dina kreditkortsdata.

(2) eller så skickar du oss ett mejl och ber oss undersöka tillgängligheten i bokningskalendern. Om dina tidigare önskade datum fortfarande är tillgängliga, kommer du att få en mejl, att din bokningsförfrågan är gjord. Du går sedan in på vår hemsida under "Sök min bokning" och matar in dina kreditkortsdata. En bokningsavgift på 2500 kronor kommer då omgående att dras från ditt kort och du kommer att få en boknings- och kortdebiterings-konfirmation separat en via mejl, tillsammans med instruktioner för senare betalningar.

11 veckor innan det är dags att hämta husbilen, kommer förskottet 50% av hyran att dras från ditt kort. Ett mejl med kortdebiterings-konfirmation skickas till dig.

2 veckor innan det är dags att hämta husbilen, kommer slutbetalningen 50% av hyran att dras från ditt kort. Ett mejl med kortdebiterings-konfirmation skickas till dig.

Vid upphämtning av husbilen, konverteras bokningsavgiften till deposition. Depositionen krediteras tillbaka till ditt kreditkort när husbilen är återlämnad i gott skick.

Avbokning

Du kan avboka på +46(0)36- 4402250 eller info@skanditrip.se. Notera att din avbokning inte är giltig förrän du erhållit en skriftlig bekräftelse från SkandiTrip.

Det ingår ett avbeställningsskydd i Skanditrip Ready-to-Go Plus premiumpaketet, du kan då avboka fram till två veckor före hämtning och du får tillbaka ditt 50 % förskott och eventuell slutbetalning. Avbeställningsskyddet gäller inte bokningsavgiften och inte betalningen av Skanditrip Ready-to-Go Plus premiumpaketet.

Städning vid retur av husbil

I SkandiTrips Essential paket, ingår att SkandiTrip vid återlämnande utför städning inne av husbilen, tvättning utvändigt och tömning av toalett.

Om ni har husdjur är det obligatoriskt att köpa till ytterligare professionell noggrann städning inne i husbilen.

För eventuell utvändig tvätt av hyresman under uthyrningsperioden får högtryckstvätt inte användas - trycket kan skada bilen.

Parkering

Som en del av SkandiTrips Ready-to-Go paket erbjuder vi er säker parkering, för er bil/bilar, hela uthyrningstiden.

Hämta och lämna husbilen

Normalt går våra husbilar in och ut på fasta dagar, fredag-fredag eller lördag-lördag. Hör av er - vi försöker att hitta lösningar enligt ert önskemål.

Inlämningstid är mellan kl. 09:00 – 11:00 och utlämningstid är mellan 14.00- 16.00. För gäster som flyger in försöker vi hitta lösningar om bokningsschemat tillåter.

Husbilen bör helst återlämnas med samma dieselnivå som när den gick ut. Om nivån är lägre, dra vi av på depositionen 15 kr/liter, om nivån är högre kommer vi att ersätta er 15 kr/liter, när vi returnerar depositionen.

Vi läser av mätarställningen tillsammans. Det ingår 200 mil/vecka i hyrespriset. Utöver detta betalar in 20 kronor/mil.

Vid upp till 4 timmars försening betalas er depositionsavgift till nästa kund/hyrestagare som ersättning. Om bilen är mer än 4 timmar försenad debiteras ytterligare en veckas hyra. Kostnader för att hämta en husbil, som inte återlämnas vid uppställningsplats, kommer att debiteras kunden.

Skador, olyckor, reparationer

Om skada uppstår på husbilen som kräver reparation, skall du kontakta SkandiTrip för godkännande av planerade åtgärder. Vi ersätter endast i förväg godkända kostnader.

Försäkring

Bilen är helförsäkrad för alla typer av skador via vår hyrbilsförsäkring

Essential paketet: självrisk för varje skada, upp till 12 000 kronor.

Ready-to-Go: självrisk för varje skada, upp till 12 000 kronor. Det betyder, att om olycka sker slipper hyresman betala självrisk.

Vid grov oaktsamhet, gäller inte försäkringarna och du får själv stå för kostnaden för skadan.

Böter och avgifter som uppkommer under ditt resande

Du ansvarar ekonomiskt för väg- och färjeavgifter såväl som för böter rörande överträdelse mot trafik- och parkeringsbestämmelser.

Om eventuella böter eller avgifter inte betalas i tid och SkandiTrip tvingas betala dem, tar, förutom bötes- och avgiftsbeloppet, en expeditionskostnad på 150 kr inkl. moms för varje överträdelse.

Länder

Det uthyrda fordonet får endast användas för normalt bruk inom de överenskomna länderna i Norden (Finland, Sverige, Norge och Danmark), om inte annat avtalats med SkandiTrip.

Rökning

Det är inte tillåtet att röka i husbilen.

Husdjur

Vi tillåter husdjur i vissa av husbilarna. Hör av er om ni vill resa med hund.